ProjektNAVN BUSvenner rev. 01.01.2011
ProjektBESKRIVELSE Busvenner arrangerer ture på tværs af nationaliteter og grænser.

 

Det kan eksempelvis være fisketure, indkøbsture, ture til Vesterhavet o.l., som arrangeres 1-2 gange i kvartalet.

 

Bussen kan også bruges til inspirationsture til andre områder i Danmark, hvor der arbejdes med samme typer af projekter og opgaver som i Lyngbyen.

 

Bussen kan også bruges i et samarbejde med de øvrige foreninger og institutioner i området og i samarbejde med de øvrige projekter under helhedsplanen.

 

Et årligt tilbagevendende arrangement er ”venneprojektet”, hvor 10 børn og voksne i par har bussen til rådighed en måned (april eller september) og kan køre hvorhen de vil. Venneprojektet iværksættes ved at der via diverse infokanaler i Lyngbyen gøres opmærksom på, at børn i alderen 5-18 år samt voksne 18+ kan deltage i projektet hvor de får et barn og en voksen matches. I en måned om året tager de på ture sammen med, laver dagligdags gøremål og lærer hinanden at kende – det kan eksempelvis være en 8 årig pige som gerne vil lære at strikke og en ældre dame, som er god til at strikke etc.

 

Folk fra andre boligområder kan af og til deltage i de kvartalsvise ture mod betaling. Det er Kulturformidleren som afgør, hvornår andre kan deltage og hvad det skal koste.

 

Der vil både blive arrangeret gratis-ture og ture, hvor der er egenbetaling. Det er arrangørerne, der har ansvaret for fordeling/salg af billetter.

 

De beboere, som ønsker en tur med bussen, har sammen med Kulturformidleren ansvaret for at formidle budskabet om hvorhen og hvornår turen foregår, for billetter og for selve turen. Kulturformidleren er behjælpelig med arrangementet på den måde at der udfyldes et skema sammen med beboeren inden der gives ja til turen og Kulturformidleren lejer og betaler bussen. Det er håbet, at en gruppe af aktører med Kulturformidleren som omdrejningspunkt, på sigt vil have ansvaret for udvikling af aktiviteter og driften af ”Vennebussen”.

 

Bussen kan lejes hhv. med/uden chauffør.

Det er muligt at finansiere et kørekort til en lokal person, gerne en ung af anden etnicitet end dansk, som så kører bussen, når den skal af sted. Denne person skal således underskrive kontrakt med helhedsplanen om at han/hun forpligter sig til at køre bussen x antal gange om året. Formålet med dette er at nedbryde fordomme mellem etniciteter, alders- og sociale grupper.

 

InddragelsesPROCES MESSEN:

Det var muligt at tilmelde sig en arbejdsgruppe under Messen, men Nov. 2010 er det endnu ikke lykkes at finde folk til arbejdsgruppen. Der vil derfor ikke fremad blive arbejdet på dette og ansvaret for projektet ligger derfor hos Kulturformidleren.

Det er undersøgt om der kan indgås samarbejde med en lokal daginstitution, som selv ejer en bus, men institutionen må ikke leje/låne bussen ud til boligforeningen.

 

MÅL

Projektmål

Procesmål

 

  Projektmål:

At skabe en mulighed for i højere grad af binde Lyngbyen sammen med omverdenen.

At skabe et ”rejsende kulturhus” hvor beboere mødes, skaber nye varige kontakter og fordomme nedbrydes.

Projektet skal virke kriminalitetsforebyggende og fordomsnedbrydende.

 

Procesmål:

At der inden medio 2011 er formidlet kontakt mellem 20 beboere, som ikke førhen havde noget sammen.

At der inden 1. halvår 2011 er uddannet en ung chauffør.

SUCCESKRITERIER I 2011 har der mindst været afholdt ti årlige arrangementer med “Busvenner” som omdrejningspunkt.

 

I 2012 har der mindst været afholdt 20 årlige arrangementer med “Busvenner” som omdrejningspunkt.

 

Inden udgangen af 2012 er “Busvenner” kendt af alle i Lyngbyen som der, hvor folk mødes.

 

 

UDFORDRINGER At finde en model, som sikrer en høj grad af udnyttelse af Busvenner. Dvs. chauffør, booking-system, forslag til aktiviteter etc.
BEMANDING Projektleder: Kulturformidler .
SAMMENHÆNG TIL ANDRE PROJEKTER Familieprojektet.

Øvrige boligsociale projekter.

TIDSPLAN/MILEPÆLE Inden udgangen af 2012 er ideen om “Busvenner” forankret hos beboere, således at beboerne selv henvender sig og påtager sig ansvar på planlægning og udførelse af arrangementerne.

 

 

BUDGET  

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Calendar

januar 2019
M T O T F L S
« aug    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi
belstaff lederjacke canada goose outlet duvetica jacke moncler jacke duvetica damen canada goose sale woolrich parka damen duvetica herren woolrich parka woolrich parka herren woolrich outlet parajumpers outlet canada goose damen duvetica mantel belstaff sale moncler jacke herren canada goose deutschland
nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi
parajumpers canada parajumpers toronto duvetica jacket peuterey jacket moncler praha canada goose bunda barbour bunda moncler bunda parajumper jakke woolrich jakke belstaff jakke peuterey jakke canada goose expedition parka dame barbour jakke canada goose expedition parka moncler jakke parajumper dame moncler portugal ugg portugal moncler outlet canada goose rea canada goose väst canada goose barn barbour jacka duvetica jacka moncler jacka moncler väst