PROJEKTNAVN Aftale-ordning i dialog-forum
PROJEKT-BESKRIVELSE Projektlederen skal afholde familie- og fagmøder, hvor det fagpersonale (pædagoger, kommunen, SSP, skolen mfl.) der har med den unge at gøre mødes med familien og gennem dialog indgår kontrakter mhp. at støtte familien i håndteringen af den unge. Under disse møder er det projektlederens opgave at udfærdige kontrakten så den godkendes af alle parter. Dialogen og kontrakten skal ud fra en empowerment tankegang kortlægge den unges styrker og muligheder for, hvordan disse styrker kan optimeres og anvendes optimalt. Måske har den unge et fantastisk gå på mod, masser af energi og kræfter. Det kan anvendes ved at finde et fritidsjob til den unge, hvor der netop er brug for disse egenskaber. Derved reduceres kedsomhed, selvværdet styrkes og risikoen for at den unge ryger ud i kriminalitet eller upassende aktiviteter nedsættes.

Man har i løbet af 2008 afholdt dialogmøder med 6-7 problematiske familier i Gullestrup, hvor SSP og skolen deltog, og hvor det handlede om at få en fælles snak om værdier, fælles forventninger, forældreopgaver/roller, samfundets forventninger samt det at være ung i Danmark, adfærd og opførsel, konsekvenser osv. Resultatet af disse møder var at problemerne blev reduceret i familierne. Metoden med at afholde fælles dialogmøder vil vi tage op igen og sætte i system i forbindelse med indgåelse af kontrakter/ ”aftale-ordninger”.

Projektlederens rolle i denne proces er at være den opfølgende part. Efter behov skal familierne aflægges besøg, hvor der føres tilsyn med om den indgåede kontrakt overholdes. Projektlederen skal fungere som en ressourceperson/konsulent for familien og ikke som en myndighed.

INDDRAGELSES-PROCES Arbejdsmetoder

Arbejdsmetoden er en Empowerment-tilgang og anerkendende pædagogik. Disse redskaber skal bruges til at skabe relationer, øge de unges selvværd samt styrke til at tage hånd om eget liv. De unge skal være aktører i eget liv, og mentorordningen skal være med til at give dem en følelse af værdi som mennesker. Metoderne skal bruges til at få de unge til at mærke, bruge og udvikle egne ressourcer. De unge skal inddrages og have mest muligt ansvar.

STRUKTUR/ BEMANDING Projektet koordineres af projektleder Brian Møller.
SAMARBEJDE Projektet er et samarbejde mellem:

Gullestrup Skole

Daginstitutionerne

”Det er en aftale” (helhedsplanen)

Forældrene i Gullestrup

Gullestrup Skole:

Gullestrup Skole skal fungere som berøringsflade for projektet. Forebyggelseskonsulenten skal informeres om eventuelle problematikker og indkaldes til diverse møder. Skolen skal være med i udviklingen af konceptet.

 

Daginstitutionerne:

Daginstitutionerne skal informeres og sættes ind i problematikkerne fra skolen. Forebyggelseskonsulenten skal være ”blæksprutte” og samle trådene og stå for opfølgningen.

 

”Det Er En Aftale”

Forebyggelseskonsulenten skal opbygge er netværk, som skal informeres om funktionerne i projektet. Forventningerne skal afklares og afstemmes. ”Det er en aftale” finansierer eventuelle udgifter.

 

Forældrene:

Forældrene skal informeres om projektet og præsenteres for projektlederens funktion og kompetencer.

UDFORDRINGER –          At få fremlagt projektet for forældrene, så de ”forstår” betydningen.

–          At få fremlagt projektet for de involverede parter.

–          At forældrene ser forebyggelseskonsulenten som en ressource.

–          At begrænse projektet til de essentielle problematikker.

VÆRDIGRUNDLAG –          At forebygge at ”de unge” mennesker tabes på gulvet. Give forældrene støtte og vejledning til at løfte opgaven som forældre.

–          At give forældrene et talerør til de offentlige instanser.

SAMMENHÆNG TIL ANDRE PROJEKTER Helhedsplanens øvrige projekter.
SUCCESKRITERIER Succeskriteriet er:

–          Kontakt til 6-7 familier

–          Opbygget samarbejde med daginstitutioner, Herning Kommune, Gullestrup Skole og ”Gullestrup-projekterne”.

–          Forankring af projektet.

–          Minimum 15 familier, inklusive de 6-7 familier, der har massive problemer med deres unge, har deltaget i ”Aftale-ordningen” og lavet kontrakter sammen med de udsatte børn og unge og projektlederen ved projektets slutdato.

–          Vi forventer at der vil være færre misforståelser mellem skole og hjem og i familierne, da der vil være en bedre forståelse for hinandensforventninger og et positivt syn på ressourcer frem for mangler. Når forventningerne er afstemt, vil det højne sandsynligheden for at børn og unge oplever anerkendelse frem for nederlag.

–          Det er et succeskriterium at de udsatte børn og unge fra Gullestrup oplever at de har potentiale og ressourcer, når de møder voksne i hjemmene, skolen og institutionerne osv. Forløbene skal give de unge og deres familier kompetencer og færdigheder som reducerer muligheden for at de samme problematikker gentager sig i næste generation af unge i familierne og i området.

–          Vi forventer, at kriminaliteten i Gullestrup reduceres med 50 % efter indsatsen i projektet – dvs. målbart ved udgangen af 2012.

TIDSPLAN/

MILEPÆLE

Projektet igangsættes 01.01.10

Medio 2011skal der have været kontakt med 6-7 familier.

Primo 2012skal forebyggelseskonsulenten var en forankret og accepteret del af Gullestrup.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Calendar

januar 2019
M T O T F L S
« aug    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi
belstaff lederjacke canada goose outlet duvetica jacke moncler jacke duvetica damen canada goose sale woolrich parka damen duvetica herren woolrich parka woolrich parka herren woolrich outlet parajumpers outlet canada goose damen duvetica mantel belstaff sale moncler jacke herren canada goose deutschland
nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi
parajumpers canada parajumpers toronto duvetica jacket peuterey jacket moncler praha canada goose bunda barbour bunda moncler bunda parajumper jakke woolrich jakke belstaff jakke peuterey jakke canada goose expedition parka dame barbour jakke canada goose expedition parka moncler jakke parajumper dame moncler portugal ugg portugal moncler outlet canada goose rea canada goose väst canada goose barn barbour jacka duvetica jacka moncler jacka moncler väst