ProjektNAVN Familie- og Beskæftigelsesprojekt. Rev. 01.01.2011

 

Tidligere projekttitel:

Beskæftigelsesprojektet

ProjektBESKRIVELSE Beskæftigelsesprojektet; beskrivelse og erfaringer fra 2008 – 2010:

 

Beskrivelse:

Der afsættes midler til udvikling af konkrete og målrettede beskæftigelsesprojekter for beboerne i afd. 520 og afd. 521. Beskæftigelsesprojekterne udvikles i et samarbejde mellem Herning Kommune, Kulturformidleren og øvrige aktører i området.

Udfordringen består i at udvikle projekter, der dels er lokalt betinget, og som samtidig rammer målgrupper af ledige i området.

 

Inddragelsesproces:

I efteråret 2008 skal der afholdes møde mellem Projekt- og Driftsinspektør, Kulturformidleren og repræsentanter fra Herning Kommunes Beskæftigelsesområde for at udveksle og drøfte idéer til lokale beskæftigelsesprojekter for beboerne i Lyngbyen.

Mål:

Projektmål:

At skabe nye muligheder for beskæftigelse for ledige i området med udgangspunkt i aktiviteter, som kommer området/Gullestrup til gode.

 

Procesmål:

At ramme for de(t) første beskæftigelsesprojekt er udarbejdet inden udgangen af 2008.

 

Succeskriterier:

I 2012 har mindst 60 beboere i Gullestrup deltaget i de afholdte beskæftigelsesprojekter og min. halvdelen af deltagerne er efterfølgende kommet i ordinært arbejde eller er startet på ny uddannelse.

 

Udfordringer:

Udfordringen består i at udvikle projekter, der dels er lokalt betinget, og som samtidig rammer målgrupper af ledige i området.

 

Projektleder:

Projekt- og Serviceinspektør, Kulturformidler og repræsentanter fra beskæftigelsesområdet i Herning Kommune.

 

Erfaringer:

Kulturformidleren har afholdt en række møder med Herning Kommune; Beskæftigelse- og Sundhed og Børn og Unge med det formål at finde en form til beskæftigelsesprojektet. Forskellige modeller har været drøftet, men det har gennemgående været problematisk at finde en model, som beskrevet i helhedsplanen. Dette fordi Herning Kommune (og kommuner generelt) ikke laver beskæftigelsesprojekter lokalt i borgernes egne lokalområder, men har forskellige beskæftigelsesprojekter placeret i kommunen, hvortil ledige rekrutteres på tværs af byens lokalområder. Derudover er Gullestrup et område med stort set ingen erhverv, hvilket gør det meget svært at skabe beskæftigelsesprojekter.

Herning Kommune og Kulturformidleren blev derfor enige om, at se på nye muligheder.

 

Familie- og beskæftigelsesprojektet:Ny projektbeskrivelse pr. 01.01.2011.

Som det fremgår af titlen på projektet, rummer det to dele: en familiedel og en beskæftigelsesdel, hvilket indikerer to projekter. Det er dog et projekt, men  med to fokusområder. Dette fordi vi ønsker et større helhedssyn på problematikken omkring udsatte familier i Lyngbyen, da vi mener at udsathed og ledighed ofte ses at have en sammenhæng. Således er formålet med projektet at gøre flere udsatte familier i Lyngbyen både selvforsørgende og selv-problemløsende.

Familie- og Beskæftigelsesprojektet rummer dels en række familieorienterede projekter, som kan ændres og udvikles i samarbejde med Herning Kommune; Børne- og Familieafdelingen og helhedsplanens øvrige boligsociale projekter samt ”det er en aftale”, dels et beskæftigelsesprojekt; ”Cafeen”, som varetager driften af cafeen i Byens Hus.

Til projektet ansættes en ”Frivilligleder” 30-37 timer ugentligt. Frivilliglederen forestår den daglige drift af huset Byens Hus, og varetager funktionen som daglig leder af de til Byens Hus tilknyttede ansatte, frivillige, folk i aktivering, jobtræning, jobtilskud, fleksjob/skånejob. Driften af Cafeen i Byens Hus er frivilliglederens ansvar.

Frivilliglederen varetager desuden koordineringen af de forskellige aktiviteter i huset samt af åbningstiderne, indkøb mv.

Familieprojektet er målrettet udsatte familier i Gullestrup, men mere generelle forebyggende tiltag kan også indeholdes i projektet. Det kan f.eks. være:

–       Kurser og foredrag for forældre til truede og udsatte børn og unge evt. i samarbejde med Gullestrup Skole og daginstitutionerne i Gullestrup.

–       Sundhedshus; samlingssted for sundhedsformidlerne i Gullestrup, sundhedsplejerskerne og familier med mindre børn, som har behov for støtte fra sundhedsplejen i Herning.

–       Enkeltpersonsprojekter udarbejdet i samarbejde mellem Herning Kommune; Børne- og Familierådgivningen og den boligsociale helhedsplans øvrige projekter, herunder også projektet ”Det er en aftale”. Herunder kan også aflastning til børn og unge i Gullestrup etableres i samarbejde med Børne- og Familierådgivningen.

–       Kurser for skole og daginstitutionspersonale.

–       Anonym rådgivning, som varetages af VIA Holstebro og Helhedsplanen med  Herning Kommune som sparringspartner.

 

Beskæftigelsesprojektet er målrettet ledige i Gullestrup og kan f.eks. indeholde:

–       Kurser og foredrag for ledige i Gullestrup, evt. etableret i samarbejde med Herning Kommune, Sundhed og Beskæftigelse og projektet Byens Hus, som rummer en pc-café.

–       Cafeen: Aktiveringsjob i cafeen for unge og ældre ledige, jobtilskudsordninger, fleksjobordninger, praktikforløb o.l. Desuden ansættes 1-2 unge i fritidsjob i Cafeen i samarbejde med Lommepengeprojektet.

–       Lektiecafé i samarbejde med ”Det er en aftale” og Ungdomsrådet samt frivillige organisationer og lokal skole.

 

Fællesnævnere mellem familiedelen og beskæftigelsesdelen, som styrker helhedssynet:

–       Den anonyme rådgivning i familiedelen hænger tæt sammen med beskæftigelsesdelens kurser og foredrag for ledige idet en del af rådgivningen skal bestå i rådgivning omkring ledighed og omvendt opstår der ofte familiemæssige problemer i forbindelse med ledighed.

–       Familiedelens enkeltpersonsprojekter vil i flere tilfælde kunne arbejde sammen med beskæftigelsesdelens Café.

–       Familiedelens kurser og foredrag vil kunne arbejde sammen med beskæftigelsesdelens lektiecafé, hvor forældre eksempelvis kan styrkes i at lave lektier med deres børn.

InddragelsesPROCES Herning Kommunes afdeling for Børn og Unge samt Sundhed og Beskæftigelse, daginstitutioner og skole i Gullestrup er vigtige samarbejdspartnere, som inddrages løbende via jævnlige møder med rådgivere og kontaktpersoner.

Beboerne i Gullestrup er desuden vigtige samarbejdspartnere, som inddrages via kvartalsvise beboermøder i Byens Hus, hvor man drøfter behovet for indsatser.

MÅL

Projektmål

Procesmål

Projektmål:

 

Familiedelen:

At støtte den enkelte og de enkelte familier i at tage hånd om eget liv og skabe nye muligheder for at løse familiemæssige problemer i lokalområdet med fælles lokale ressourcer.

 

Beskæftigelsesdelen:

At skabe nye muligheder for beskæftigelse for ledige i området med udgangspunkt i aktiviteter, som kommer området/Gullestrup til gode, at hjælpe flere familier til selvforsørgelse samt at fastholde unge i området i uddannelse og arbejde.

 

Procesmål:

 

Familiedelen:

At skabe det nødvendige samarbejde med skole, daginstitutioner og Herning Kommune inden udgangen af 1. kvartal 2011.

 

Beskæftigelsesdelen:

At skabe det nødvendige samarbejde med Herning Kommune og at få ansat en Frivilligleder og etableret Cafeen i Byens Hus inden udgangen af 1. kvartal 2011.

SUCCESKRITERIER Familiedelen:

Ved udgangen af 2011 har mindst 2 familier modtaget en så vellykket støtte fra helhedsplanen at yderligere støtte fra Børne- og Familierådgivningen ikke er nødvendig.

Ved udgangen af 2012 har mindst 5 familier modtaget en så vellykket støtte fra helhedsplanen at yderligere støtte fra Børne- og Familierådgivningen ikke er nødvendig og der foreligger brugbare procedureaftaler mellem Helhedsplan og Børne- og Familierådgivning.

 

Beskæftigelsesdelen:

I 2011 har mindst 3 beboere i Gullestrup deltaget i de afholdte beskæftigelsesprojekter og min. halvdelen af deltagerne er efterfølgende kommet i ordinært arbejde eller er startet på ny uddannelse.

I 2012 har mindst 6 beboere i Gullestrup deltaget i de afholdte beskæftigelsesprojekter og min. halvdelen af deltagerne er efterfølgende kommet i ordinært arbejde eller er startet på ny uddannelse.

UDFORDRINGER Udfordringen består i at udvikle projekter, der kan rummes lokalt.
BEMANDING Projektleder: Kulturformidler.

Frivilligleder, Forebyggelseskonsulent som medprojektledere.

SAMMENHÆNG TIL ANDRE PROJEKTER Øvrige projekter under den boligsociale helhedsplan

”Det er en aftale”

TIDSPLAN/

  MILEPÆLE

At der som minimum har været afholdt  2-4 arrangementer under familiedelen inden udgangen af 2011.

 

At der er lavet aftaler mellem helhedsplan og Herning Kommune vedr. forskellige ansættelsesformer i Cafeen inden udgangen af 1. halvår 2011.

BUDGET

 


Skriv et svar

Calendar

december 2020
M Ti O To F L S
« nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi
belstaff lederjacke canada goose outlet duvetica jacke moncler jacke duvetica damen canada goose sale woolrich parka damen duvetica herren woolrich parka woolrich parka herren woolrich outlet parajumpers outlet canada goose damen duvetica mantel belstaff sale moncler jacke herren canada goose deutschland
nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi