Kulturindslag i Gullestrup

af Rie Nielsen

Farverigt indslag i Gullestrup Hallen med både fernisering og vinsmagning

 

Fernisering

Blomster

Herning er en kulturens by, og ikke meget stjernedrys falder af i Gullestrup. Det skete således heller ikke fredag den 4. februar, men heldigvis klarer beboerne det så selv.

Denne dag blev der afholdt fernisering af en god håndfuld maleriske lokale kvinders kunstværker.

Det gennemgående tema blev valgt for et halvt år siden, så det var derfor målet at der skulle laves fire billeder med temaet ”blomster”, på ens størrelse lærred. Målet blev nået og resultatet er farverigt og meget forskelligt og kan ses i Hallens kantine februar måned ud.

 

 

Kom Godt i Gang

De malerier der blev lavet på den allerførste aften er med på udstillingen og dertil andre fine billeder udenfor temaet.

Under Kvindenetværket i Gullestrup opstod der en interesse blandt fire-syv kvinder efter et arrangement med lærred, pensel og maling. Denne gruppe kaldte sig ”Kom Godt i Gang” og mødtes gennem et års tid cirka otte gange, under kyndig vejledning af Edna Thusing, som selv er en lokalt kunstner.

 

Hallens kantine er et oplagt sted til udstilling af malerier og billeder. Væggene er lyse og der kommer mange mennesker forbi hver dag. Derudover er der investeret i ophæng, så det er let at gå til når billederne skal hænges op.

 

Vinsmagning

Gullestrup Lokalråd er til blandt andet som forbindelsesled mellem Herning Kommune og beboerne i Gullestrup.

Men lidt lokal hygge skal der også være plads til og Lokalrådet har et par gange tidligere været vært for vinsmagningsarrangementer.

Skal man måle interessen på antal deltagere, så var interessen helt sikkert til stede. Fireoghalvtreds havde tilmeldt sig og med lidt frafald blev det til enoghalvtreds vinelskere.

Norton Vinimport stillede en foredragsholder til rådighed. En lille trind kvinde med en stille humor og med en forkærlighed for vine og en god atmosfære at nyde den i.

Før smagning af en ny vin blev der orienteret om vinens oprindelse og karakter. Dog lagde foredragsholderen meget op til at deltagerne  selv skulle finde karakteren og vinens egenart og dermed selv afgøre om det var en vin efter ens egen smag.

 

Under smagningen af de udsøgte vine blev der spist godt brød med ost eller pålæg, og snakken gik ved alle bordene; og det var ikke kun snak om vin. Så den gode atmosfære at nyde de gode vine i, var fuldt ud til stede.


About the Author


Comments are closed.

Calendar

maj 2018
M T O T F L S
« mar    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi
belstaff lederjacke canada goose outlet duvetica jacke moncler jacke duvetica damen canada goose sale woolrich parka damen duvetica herren woolrich parka woolrich parka herren woolrich outlet parajumpers outlet canada goose damen duvetica mantel belstaff sale moncler jacke herren canada goose deutschland
nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi
parajumpers canada parajumpers toronto duvetica jacket peuterey jacket moncler praha canada goose bunda barbour bunda moncler bunda parajumper jakke woolrich jakke belstaff jakke peuterey jakke canada goose expedition parka dame barbour jakke canada goose expedition parka moncler jakke parajumper dame moncler portugal ugg portugal moncler outlet canada goose rea canada goose väst canada goose barn barbour jacka duvetica jacka moncler jacka moncler väst