Projekt NAVN: Kulturkalenderenrev. pr. 01.01.2011.
Tidligere projekttitel: Natur- og Kulturfestival
Ændret i 2010 til: Magnetaktivitet – Ungdomsfestival

ProjektBESKRIVELSE: Natur- og Kulturfestival; beskrivelse og erfaringer fra 2008 – 2010:
Beskrivelse:
I et tæt samarbejde med øvrige aktører i Gullestrup – ikke mindst Lokalrådet – tager afd. 520 og 521 initiativet til, at der udvikles og afvikles en Kultur- og Naturfestival i Gullestrup. Festivalen er tænkt som en tilbagevendende begivenhed, der én gang om året præsenterer en integration af kulturen i naturen. Gullestrup er omgivet af en meget smuk natur, som vil være en fantastisk ramme til præsentation af kultur i form af eks. skulpturparker, arbejdende værksteder, nye former for kunstinstallationer, opvisninger etc. En yderligere kvalitet vil være, at integrationen af kulturen i naturen også rummer forskellige nationaliteter/kulturers præsentationer på festivalen.

Festivalen skal på sigt være selvfinansierende via indtægter fra festivalens afholdelse samt båret og arrangeret af frivillig arbejdskraft. Alternativt til en Kultur og Naturfestival afsættes der et beløb til, at afd. 520 og 521 i samarbejde med Lokalrådet udvikler forskellige magnetaktiviteter fra år til år, som skaber en opmærksomhed og en tiltrækning af publikum fra Herning og omegn. Det kunne eks. være koncerter, åbent-hus arrangementer, madfestival etc.

Inddragelsesproces:
Som udløber af MESSEN skal der nedsættes en arbejdsgruppe, som får til formål at udarbejde et forslag til en ramme, indhold, aktiviteter, aktører m.v. for en festival i Gullestrup.

Festivalen kunne tage udgangspunkt i et fornyet koncept omkring den årlige BYFEST, som måske trænger til en revitalisering eller et helt nyt koncept, som kan danne baggrund for en årligt tilbagevendende begivenhed i Gullestrup.

Den 19. august 2008 afholder folkene bag BYFESTEN (inkl. Jan Becher formand for Lyngbyen) evaluering af årets BYFEST, og dette kunne være en anledning til at lufte tanken om et fremtidigt partnerskab og udvikling af en årligt tilbagevendende begivenhed.

Af øvrige parter som bør repræsenteres i arbejdsgruppen er:
Herning Kommune – repræsentant for turismeområdet
Naturskolen Løvbakkerne
Lokalrådet
Repræsentant(er) for grupper med anden etnisk baggrund

Mål:
I 2012 er Kultur- og naturfestivalen kendt i hele Herning Kommune (og Midtjylland).

I 2012 er der mindst 5.000 besøgende til festivalen.

I 2012 kommer mindst 35% af de besøgende fra andre steder end Herning kommune.

Ved projektperiodens afslutning er festivalen selvfinansierende

Succeskriterier:
2012 er Kultur- og naturfestivalen kendt i hele Herning kommune (og Midtjylland).

I 2012 er der mindst 5.000 besøgende til festivalen.

I 2012 kommer mindst 35% af de besøgende fra andre steder end Herning kommune.

Ved projektperiodens afslutning er festivalen selvfinansierende.

Udfordringer:
At få skabt et koncept, der har så høj en attraktionsværdi, at det kan indfri de opstillede succeskriterier for projektet.

Projektleder:
Kulturformidler + evt. repræsentant fra Byfesten.

Erfaringer:
Der var ikke opbakning blandt beboerne til at gennemføre ovennævnte, så helhedsplanen afholdt i samarbejde med arrangørerne af sommerfesten i Gullestrup en ungdomsfest i Gullestruphallen. Det var en stor succes med mange deltagere og mange beboere involveret, hvorfor det blev besluttet at bygge videre på dette koncept.

Magnetaktivitet – Ungdomsfestival:
Projektbeskrivelse for Herning Unge Festival medsendt som bilag.

Beskrivelse:
I et tæt samarbejde med øvrige aktører i Gullestrup og eksterne samarbejdspartnere tager afd. 540 initiativet til, at der udvikles og afvikles en Ungdomsfestival i Gullestrup. Festivalen er tænkt som en tilbagevendende begivenhed, der én gang om året præsenterer et bredt udsnit af ”det aktive ungdomsliv” i form af kultur, musik, teater, kunst o.l. via eks. små happenings/events, arbejdende værksteder, nye former for kunst, opvisninger etc. En yderligere kvalitet vil være, at festivalen integrerer forskellige nationaliteter/kulturer på festivalen.

Festivalen skal på sigt være selvfinansierende via indtægter fra festivalens afholdelse samt båret og arrangeret af boligselskaberne i Herning, frivillig arbejdskraft, sponsorater o.l.

En repræsentant fra et andet boligområde/boligselskab i Herning, 2 repræsentanter fra Ungdomsrådet i Gullestrup, formanden for DFUNK samt de boligsociale medarbejdere i helhedsplanen Gullestrup dannede arbejdsgruppen for festivalen. Hertil var tilknyttet eksterne samarbejdspartnere og frivillige som sparringspartnere.

Projektbeskrivelse er vedlagt som bilag.

Erfaringer:
En endelig evaluering af festivalen, som blev afholdt i september 2010, ligger klar i begyndelsen af februar 2011. Det er dog allerede nu, på baggrund af det indtil nu evaluerede, besluttet at Ungdomsfestivalen, på trods af en på mange punkter stor succes, ikke skal fortsætte. Der mødte ca. 500 deltagere op til arrangementet, som kostede næsten 200.000 kr. (heraf var de 80.000 kr. sponsorater). Udover penge, så kostede det urimeligt mange arbejdstimer at planlægge festivalen, hvilket indikerer at det ikke er holdbart på sigt at afholde en sådan festival, når mange andre projekter skal køre sideløbende. Det udbytte, der kan komme af en sådan festival, har for lang en tidshorisont og for mange arbejdstimer involveret til at det lønner sig at tro på det. Da det samtidig er blevet offentliggjort at Grøn Koncert lukker ned i Herning pga. manglende koncertgæster, vil det være meget naivt at tro på, at en alkoholfri festival for unge kan leve i Herning, ikke mindst set i lyset af at budgettet de næste år for langt størstedelen vil være baseret på sponsorater, som det kræver megen arbejdstid at hente hjem.

Kulturkalenderen: ny projektbeskrivelse 01.01.2011.
I et tæt samarbejde med øvrige boligsociale projekter under helhedsplanen; herunder også ”Det er en aftale”, med forskellige aktører i Gullestrup og eksterne samarbejdspartnere tager helhedsplanen initiativet til, at der udvikles og afvikles en række forskellige kulturelle arrangementer for alle aldersgrupper i Gullestrup.

Arrangementerne er tænkt som værende målrettet skiftende aldersgrupper og skal repræsentere et bredt udsnit af kulturelle tilbud i form af kultur, idræt, musik, teater, kunst o.l. via eks. små happenings/events, arbejdende værksteder, nye former for kunst, opvisninger etc.

Arrangementerne kan foregå eksempelvis i Byens Hus, i Gullestruphallen, på Overgård, på udendørsarealerne osv. alt afhængigt af hvordan det passer med målgruppen og arrangementets karakter.

Arrangementerne kan eksempelvis være alkoholfrit halbal for unge, små koncertarrangementer eller foredrag for forskellige målgrupper, teaterforestillinger, idrætskurser o.l.

Kulturkalenderen skal være en del af beboerbladet og hjemmesiden og, hvis det er muligt, en del af Hernings aktivitetskalender ”Det Sker”.

InddragelsesPROCES
Beboere, som er tilknyttet helhedsplanen som frivillige, eksterne samarbejdspartnere som eksempelvis DFUNK, Ungdomsskolen i Herning, AOF i Herning o.a. skal danne en arbejdsgruppe sammen med Forebyggelseskonsulent, Frivilligleder og Kulturformidler, som samarbejder mhp. planlægning og gennemførelse af arrangementerne.

I 2011 er det primært Kulturformidler og Forebyggelseskonsulent, der laver planlægningen af Kulturkalenderen – med sparring fra bl.a. Ungdomsrådet oa. beboere i Lyngbyen – hertil kan efterhånden knyttes øvrige som ovenfor beskrevet, indtil gruppen er dannet.

MÅL
Projektmål:
At skabe et bedre socialt miljø i Lyngbyen.

At skabe fællesskab og fælles oplevelser mellem folk i Lyngbyen.

At få åbnet omverdenens øjne for kvaliteterne i Gullestrup.

At gøre Gullestrup kendt på den positive måde.

At gøre det attraktivt at bo i Gullestrup.

Procesmål:
Opbygning af arbejdsgruppe i løbet af 2011.

SUCCESKRITERIER
Ved udgangen af 2011 er der oprettet en arbejdsgruppe som står for planlægning og afvikling af arrangementerne fra og med 2012.

I løbet af 2012 bliver Kulturkalenderen en del af Hernings aktivitetskalender ”Det Sker”.

I sidste halvår af 2012 er der deltagere til arrangementerne fra øvrige Herning.

UDFORDRINGER
At få skabt en god arbejdsgruppe.

BEMANDING
Projektleder: Kulturformidler.

SAMMENHÆNG TIL ANDRE PROJEKTER
Ungdomsrådet

Det er en aftale – Mødecafeen

Fremtidsplan for Gullestrup

Byens Hus.

TIDSPLAN/
Det første arrangement løber af stablen i begyndelsen af 2011.

MILEPÆLE
2011 skal indeholde et arrangement hver 2. måned.

Milepæl: arbejdsgruppen er samlet inden udgangen af 2011, således at gruppen planlægger Kulturkalenderen for 2012.

BUDGET


Skriv et svar

Calendar

december 2020
M Ti O To F L S
« nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi
belstaff lederjacke canada goose outlet duvetica jacke moncler jacke duvetica damen canada goose sale woolrich parka damen duvetica herren woolrich parka woolrich parka herren woolrich outlet parajumpers outlet canada goose damen duvetica mantel belstaff sale moncler jacke herren canada goose deutschland
nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi