ProjektNAVN Ungdomsrådrev. 01.01.2011.

Projekttitel ikke ændret.

Projektbeskrivelsen er kun ændret få steder. Derfor ser denne projektskabelon anderledes ud end de øvrige projekter.

ProjektBESKRIVELSE Projektet er ændret få steder:

Et bog-projekt er ændret til et digitalt teaterprojekt og ungdomsrådet har fået mere specifikke opgaver ift.:

–       Medvirken ved udvikling og drift af mødestedet for unge

–       Medvirken ved udvikling og drift af RAP-skolen i Gullestrup

–       Medvirken og udvikling af Kulturkalenderen ift. arrangementer for børn og unge

–       Endvidere er forankringsdelen beskrevet.

 

Beskrivelse – oprindelig beskrivelse få ændringer:

I Lyngbyen etableres et ungdomsråd, der skal have indflydelse på de aktiviteter og initiativer, der tages for unge i området. Ungdomsrådet skal samtidig fungere som en beboerdemokratisk platform til det ordinære beboerdemokrati.

Ungdomsrådet skal sammensættes af et repræsentativt udsnit af unge mellem 15 og 23 år, 1-2 personer fra afd. bestyrelsen som kontaktperson samt Kulturformidleren.

 

Som et middel til at rekruttere unge til ungdomsrådet etableres opsøgende arbejde med henblik på at skabe kontakt med de unge i Gullestrup, og ved hjælp af indsamling af information omkring de unge i området og kontaktetablering via disse informationer skabes der ligeledes kontakt. Kulturformidleren varetager opgaven i samarbejde med Brian Møller i Drivhuset. Drivhuset var base for 3 projekter som kørte i perioden 2007 – 2009; hhv. et Kulturprojekt, et formidlingsprojekt og et Idrætsprojekt. Brian Møller var projektleder for sidstnævnte projekt.

Desuden bruges Messen som middel til rekruttering.

 

Når Ungdomsrådet er etableret, bliver én af de første opgaver et identifikations-projekt ”ungdoms hang-outs”. Områderne, hvor det er godt at hænge ud, skal identificeres, og der skal sættes et arbejde i gang for at styrke disse områder og give dem liv, således at det bliver mere spændende at være ung i området.

 

Ungdomsrådets største opgave bliver at medvirke ved planlægning og drift/udførelse af en række større og mindre enkelt- og løbende arrangementer for børn og unge i Gullestrup i samarbejde med projektet Kulturarrangementer.

 

Ungdomsrådet skal desuden medvirke ved etablering og drift af en lektiecafé i Gullestrup, etablering og drift af RAP-skole i Gullestrup samt udvikling og drift af et mødested for unge i Gullestrup.

 

Undervejs i processen iværksættes et projekt, som omhandler ”det at være ung i Gullestrup”. Projektet etableres i et samarbejde med teatergruppen Katapult og udformes som et digitalt teater. Projektet munder ud i en turistattraktion for Gullestrup, som sættes på VisitHernings tilbud.

Ungdomsrådet skal søges forankret under Ungdomsskolen i Herning med en person med foreningsmæssig forankring som tovholder.

 

Erfaringer:

Ungdomsrådet blev etableret i november 2008 og har næsten formået at holde et månedligt møde siden. Kontakten til de unge opstod på Messen og via arbejdet med et mødested for unge i Gullestrup.

Ungdomsrådet har haft lidt udskiftning men har hele tiden været en stabil gruppe, som har taget opgaven alvorligt og arbejdet grundigt. Ungdomsrådet har medvirket konstruktivt i udvikling og afvikling af alle større arrangementer under helhedsplanen og har brugt megen tid på at øve mødekultur og planlægning af arrangementer.

InddragelsesPROCES I løbet af august måned og på MESSEN samt umiddelbart derefter rekrutteres unge fra Gullestrup, som vil være med til at sidde i et ungdomsråd.

Max. 2 uger efter messen er ungdomsrådet etableret.

Når ungdomsrådet er etableret begynder arbejdet med at identificere de steder i området, hvor det er godt at ”hænge ud”. Herefter arbejdes videre med disse områder i forhold til at styrke disse og give liv, således at stederne bliver kendte, attraktive og brugt af de unge. Dette gøres i samarbejde med projektet ”Udearealer” under den byggefysiske helhedsplan.

Allerede i starten af forløbet begynder teater-projektet. Det sker ved at teatergruppen sammen med de unge udarbejder et tema og koncept for projektet, de unge interviewes og medvirker ved udviklingen af selve historien/manuskriptet. Historien kan evt. være et portrætgalleri af unge, men flere temaer kan evt. også udvikles i samarbejde med ungegruppen.

NIRAS Konsulenterne bistår projektlederen med sparring omkring både ungdomsrådet og teater-projektet med baggrund i tidligere erfaringer fra gennemførelse af lignende projekter.

 

MESSEN:

Der laves en planche med projektnavn og projektbeskrivelse, og under projektbeskrivelsen kan der stå:

”Hvordan er det at være ung i Gullestrup?”

”Har du lyst til at få indflydelse på, hvad der skal ske for de unge i Gullestrup?”

”Har du lyst til at være med til at skabe nye steder og oplevelser for unge i Gullestrup?”

”Hvilke historier synes du, er vigtige at få fortalt?”

Hvis du har lyst, så tilmeld dig: Ungdomsrådet

Du kan også høre mere om projektet ved at henvende dig til Charlotte Boel på den boligsociale stand.

MÅL

Projektmål

Procesmål

Projektmål:

At give de unge medindflydelse på områdets udvikling.

 

At få skabt en øget ansvarlighed for områdets fremtid set gennem de unges øjne og få skabt en ny beboerdemokratisk platform.

 

Procesmål:

Det et målet at rekruttere en bred (alder og etnicitet) kreds af unge til Ungdomsrådet, og projektet skal gennemføres i 2008.

SUCCESKRITERIER Der er indrettet 2-3 nye “Ungdoms-hang-outs” i området inden udgangen af 2010.

 

I 2012 har Ungdomsrådet gennemført mindst ti ideer, hvor de unge enten har haft kompetencen eller taget initiativet til at gennemføre en ny aktivitet for unge i området.

 

Trivselsundersøgelsen i 2012 viser en markant stigning (min. 50%) i, at de unge føler og tager et større ansvar for boligområdet.

Ved udgangen af 2011 er Ungdomsrådet forankret hos eksempelvis en frivillig organisation eller kommunal organisation/institution.

UDFORDRINGER At sikre en bred repræsentation af unge fra området, både i arbejdet med teaterprojektet og ikke mindst ved etableringen af et ungdomsråd.

At sikre, at de unge sikres reel indflydelse og kompetence i ungdomsrådet.

BEMANDING Projektleder: Kulturformidler
SAMMENHÆNG TIL ANDRE PROJEKTER Lommepengeprojekter for unge

Kulturarrangementer

Byens Hus

Formidling

Det er en aftale

TIDSPLAN/

MILEPÆLE

Teater-projektet er gennemført i løbet af projektperioden, men sættes i gang umiddelbart efter etablering af ungdomsrådet.

 

Ungdomsrådet er etableret senest den 01.11.2008

 

Ungdomsrådet har senest den 01.04.2009 gennemført identifikations-projektet ”Ungdomshangouts”.

 

 

 


Skriv et svar

Calendar

september 2020
M Ti O To F L S
« aug    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi
belstaff lederjacke canada goose outlet duvetica jacke moncler jacke duvetica damen canada goose sale woolrich parka damen duvetica herren woolrich parka woolrich parka herren woolrich outlet parajumpers outlet canada goose damen duvetica mantel belstaff sale moncler jacke herren canada goose deutschland
nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi