ProjektNAVN Lommepengeprojekter for unge. Rev. pr. 01.01.2011

 

Projekttitel ikke ændret: 

ProjektBESKRIVELSE Lommepengeprojektet, beskrivelse og erfaringer fra 2008-2010

 

Beskrivelse:

I tilknytning til Kulturformidleren udvikles der lommepengeprojekter for unge i bebyggelsen. Det kan eksempelvis være projekter i samarbejde med viceværterne omkring vedligeholdelse, udbedring og reparationer af udearealerne, aktivitetsprojekter for områdets beboere med de unge som hjælpere, lektiehjælp (ung til yngre), indkøbsordninger, oversættelser af pjecer og info-materialer etc. Kulturformidleren får ansvaret for i samarbejde med bl.a. Ungdomsrådet at udvikle lommepengeprojekter med bred inddragelse af forskellige grupper af unge

 

Inddragelsesproces:

De første 2 projekter etableres af Kulturformidleren evt. i samarbejde med Projekt- og Driftsinspektøren samt DRIVHUSET.

Ungdomsrådet inddrages i 2009 i videreudviklingen af projekter og idéer til nye lommepengeprojekter.

 

Mål:

At få aktiveret og involveret de unge i aktiviteter, som skaber en øget ansvarlighed i forhold til det område, som de bor i og er en del af.

 

At de unge fungerer som rollemodeller for andre unge i området.

 

Succeskriterier:

Ved udgangen af 2008 har der minimum været 20 unge involveret i projektet.

Ved udgangen af 2010 har der minimum været 40 unge involveret i projektet.

Ved udgangen af 2012 har der minimum været 60 unge involveret i projektet

 

Projektleder:

Kulturformidleren.

 

Udfordringer:

At gøre det attraktivt for de unge at deltage i projekterne. At de unge selv bliver i stand til at rekruttere nye unge til projekterne.

 

Erfaringer:

Vi har gennem perioden haft god kontakt med de unge og ca. 35 har deltaget.

Der har været afholdt projekter i samarbejde med viceværterne omkring

vedligeholdelse, udbedring og reparationer af udearealerne, aktivitetsprojekter for områdets beboere med de unge som hjælpere, uddeling af foldere og pjecer, oversættelser af pjecer og info-materialer, Get2Sport, Sportolv etc.

De unge, som er målgruppen i projektet, skal opbygge et samarbejde og en forståelse for viceværternes arbejde og betydning i Gullestrup. Dette har været en stor udfordring, da ”arbejdstiderne” for de involverede parter ikke har været forenelige. De unge har tid i ferierne og weekenderne, men her er viceværterne enten ikke på arbejde eller på ”lavt blus”. De unge er heller ikke interesserede i arbejde, der ikke er fast. De tjener for få penge ved den nuværende ordning og vælger fritidsjobbene i stedet for.

 

Lommepengeprojektet for unge: Ny projektbeskrivelse pr. 01.01.2011.

I tilknytning til Forebyggelseskonsulenten skal der fortsat udvikles lommepengeprojekter for unge i bebyggelsen, aktivitetsprojekter for områdets beboere med de unge som hjælpere, lektiehjælp (ung til yngre), oversættelser af pjecer og info-materialer etc.

Projektet skal kunne rumme fastansættelser. De unge skal  eksempelvis ansættes som rengøringspersonale eller køkkenhjælp i Byens Hus, rejseguide, legeonkel m.m.

InddragelsesPROCES Inddragelsen kan forløbe på følgende måder:

–       De unge tilmelder sig selv.

–       De er selv med til at udvikle konceptet.

–       Stillingsopslag i det lokale beboerblad.

–       Udvælgelse af unge der skal deltage i lommepengeprojektet kan i nogle tilfælde ske i samarbejde med Herning Kommune og børne – og familierådgivningen.

MÅL

Projektmål

Procesmål

Projektmål:

At få aktiveret og involveret de unge i aktiviteter, som skaber en øget ansvarlighed i forhold til det område, som de bor i og er en del af.

 

At de unge fungerer som rollemodeller for andre unge i området.

 

Procesmål:

Definition af arbejdsopgaver og ansættelser skal finde sted inden udgangen af 2011.

SUCCESKRITERIER Ved udgangen af 2011 har der minimum været 30 unge involveret i projektet.

 

Ved udgangen af 2011 skal der være ansat 1.

 

Ved udgangen af 2012 skal der være ansat 3.

UDFORDRINGER At gøre det attraktivt for de unge at deltage i de fortløbende projekter. At uddanne og vejlede de unge der fastansættes.
BEMANDING Projektleder: Forebyggelseskonsulent.
SAMMENHÆNG TIL ANDRE PROJEKTER Det er en aftale

Byens Hus

TIDSPLAN/MILEPÆLE Rammen om lommepengeprojekter er etableret i 2011.

 

Der er minimum oprettet 1 fast stilling i 2011.

 

Der er minimum oprettet 3 faste stillinger og iværksat 6 lommepengeprojekter i 2012

 

Der er minimum 10 lommepengeprojekter i 2012

BUDGET

 


Skriv et svar

Calendar

maj 2021
M Ti O To F L S
« mar    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi
belstaff lederjacke canada goose outlet duvetica jacke moncler jacke duvetica damen canada goose sale woolrich parka damen duvetica herren woolrich parka woolrich parka herren woolrich outlet parajumpers outlet canada goose damen duvetica mantel belstaff sale moncler jacke herren canada goose deutschland
nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi