ProjektNAVN Byens HUSrevideret 01.01.11

 

Projekttitel ikke ændret.

ProjektBESKRIVELSE Byens Hus; beskrivelse og erfaringer fra 2008 – 2010

 

Beskrivelse:

Afd. 520 og 521 skaber rammen om ”Byens HUS”. Et sted hvor folk mødes, spiser sammen, har festlokaler, afholder beboerdemokratiske arrangementer, har netcafé m.v. ”Byens HUS” er et sted, som åbner sig for alle borgerne i Gullestrup, således at afd. 520 og 521 virkelig har noget attraktivt at tilbyde lokalområdet. ”Byens HUS” kan etableres i bestående lokaler i bebyggelsen, men kan også placeres i lejede lokaler i ”Overgård”, som i dag ejes af kommunen.

 

Huset er også hjemsted for Kulturformidleren (se projekt 6 under Samarbejde) og Områdesekretariatet (se projekt 7 under Samarbejde). Kulturformidleren vil i samarbejde med ejendomsfunktionærerne og x-antal frivillige forestå driften af huset.

 

Inddragelsesproces:

Der blev nedsat en arbejdsgruppe efter Messen, men af flere årsager døde gruppen.

 

Mål:

Målet er at få skabt et centralt og fælles mødested for hele Gullestrup. Et sted som er med til at løfte de to afdelingers image og attraktionsværdi i forhold til resten af Gullestrup.

 

Succeskriterier:

Byens Hus” kan efter endt projektperiode drives via egenfinansiering og med opbakning fra frivillige aktører i hele Gullestrup.

 

Mindst 80% af borgerne i Gullestrup kender “Byens Hus” 2012 og ved, hvad der sker i huset.

 

Stort set alle nationaliteter i Gullestrup tager del i brugen af “Byens Hus” ved projektperiodens afslutning i 2012.

 

Udfordringer:

At der findes en langtidsholdbar ramme omkring Byens HUS, som ALLE borgere i Gullestrup finder attraktivt.

At tilvejebringe de nødvendige midler til realiseringen af Byens HUS, hvis huset ikke skal ligge i bestående lokaliteter i afdeling Lyngbyen.

 

Projektleder:

Projekt- og Serviceinspektør samt Kulturformidler

 

Erfaringer:

Kulturformidleren startede med base i en lejlighed, som deltes med projektlederen for den byggefysiske del af helhedsplanen. Da der ikke var andre lokaliteter til rådighed, blev denne lejlighed benyttet som Byens Hus – base for samtlige boligsociale projekter og der, hvor beboerne lige kiggede ind til en kop kaffe. Efter ca. 1 års tid begyndte dette at være problematisk, da temmelig mange beboere brugte og kom forbi huset. Det blev derfor besluttet at flytte de boligsociale helhedsplaner til det daværende ”Drivhuset”, som var base for 3 andre projekter i Gullestrup (Kulturprojekt, Formidlingsprojekt og Idrætsprojekt, alle sociale projekter, som havde til huse i en lejlighed hvor stue og køkken blev brugt som mødested). Hermed var der større basis for samarbejde om de sociale projekter og bedre mulighed for at beboerne kunne bruge lokaliteterne.

I mellemtiden fik den boligsociale helhedsplan en del af de gamle festlokaler i Lyngbyen stillet til rådighed for et mødested for unge; Zon1. Dette startede op i januar 2009 og eksisterer fortsat med en åbningstid tirsdag, torsdag og fredag 15-22, onsdag 17-20 kun for piger. Stedet drives af Forebyggelseskonsulenten i samarbejde med Ungdomsskolen i Herning, DFUNK og en lang række frivillige.

Drivhuset er nu lukket, da de 3 projekter er afsluttet. Der mangler et sted hvor beboerne kan mødes. Forebyggelseskonsulent og Kulturformidler har fået kontor ved siden af Zon1.

I sommeren 2010 vedtog beboerne i Lyngbyen på et ekstraordinært beboermøde at de gamle festlokaler ved siden af Zon1 skal laves om til beboerhuset Byens Hus, hvilket der nu arbejdes på at få etableret. Der har været en del beslutninger som skulle falde på plads, samt der skal en del renovering til, derfor er huset endnu ikke klar til at tage i brug.

Endvidere har der været et samarbejde med Gullestruphallens bestyrelse mhp. etablering af et større beboerhus i sammenhæng med Gullestruphallen og Gullestrup Skole. Dette har dog stået stille nogen tid, da boligselskabet skal tage stilling til hvorvidt der fortsat ønskes at arbejde på dette. Beboerne i Lyngbyen skal ligeledes tage stilling til dette og boligselskabet skal tage stilling. Placeringen er udenfor boligselskabets matrikel.

 

Byens Hus:ny projektbeskrivelse 01.01.2011.

Lyngbyen skaber rammen om ”Byens HUS”. Et sted hvor folk fra Lyngbyen mødes, spiser sammen, har festlokaler, kommer til foredrag, teater, dans, afholder beboerdemokratiske arrangementer, har netcafé, læser dagens aviser m.v.

”Byens HUS” er et sted, som åbner sig for alle borgerne i Lyngbyen, således at Lyngbyen virkelig har noget attraktivt at tilbyde lokalområdet.

Byens Hus har en unge-del, som beskrives særskilt.

 

”Byens HUS” etableres midlertidigt/permanent i bestående lokaler i bebyggelsen; nærmere betegnet den gamle festsal. Det skal afklares om Byens Hus skal ligge permanent eller blot midlertidigt i disse lokaler.

 

Målgruppen er alle aldersgrupper. Dog ikke psykisk syge borgere.

Det vil være muligt at skabe indtjening ved at leje lokalerne ud til eks. Kommunen. Der skal åbnes mulighed for at daginstitutioner skole og foreninger kan booke lokalerne gratis.

 

Husets hjerte er cafeen, hvor der kan købes kaffe, sandwich o.l. som Byens Hus tjener på. Evt. overskud af salget går til aktiviteter i huset mens evt. underskud i starten dækkes af projektets midler i projektperioden.

 

Aktiviteterne i huset skal afspejle beboernes aktuelle ønsker og behov samtidig med at det skal afspejle de øvrige projekter i helhedsplanen, da disse har base i huset.

 

Familie- og beskæftigelsesprojektet driver huset en dag om ugen, hvor tilknyttede projekter får liv.

DFUNK driver huset en dag om ugen. Her åbnes eksempelvis genbrugs-/byttebutik, lektiecafé, foredrag, fil og pokerturnering.

Ugens øvrige dage drives huset af Frivilligleder (beskrives under familie- og beskæftigelsesprojektet), Kulturformidler og Forebyggelseskonsulent alt afhængigt af aktiviteterne.

Der skal arbejdes på at flere foreninger o.l. skal dække husets åbningstid.

 

Frivilliglederen forestår den daglige drift af huset; indkøb, vagtplan, rengøringsplanlægning osv.

Frivilliglederen varetager funktionen som daglig leder af de til Byens Hus tilknyttede ansatte, frivillige, folk i aktivering, jobtræning, jobtilskud mv.

Frivilliglederen varetager koordineringen af de forskellige aktiviteter i huset samt af åbningstiderne.

 

Det er vigtigt at pointere, at Byens Hus IKKE er mødested for Lyngbyens voksne psykisk syge. Disse rummes i det i forvejen eksisterende værested under Kirkens Korshær; Lyngblomsten i Lyngbyen. Der er derfor et tæt samarbejde mellem de under helhedsplanens boligsociale projekter ansatte og Lyngblomstens ansatte, således at tilbudene er målrettet de rette personer og man hjælper folk til rette sted, hvis der er forvirring.

InddragelsesPROCES Ny arbejdsgruppe er etableret i 2010; hhv. gruppen ”PC-café”, som består af frivillige beboere og Forebyggelseskonsulenten, gruppen ”frivilligpolitik og husregler”, som består af frivillige beboere, afdelingsformanden og Kulturformidleren samt gruppen ”beslutningstagerne”, som består af projekt- og serviceinspektøren, afdelingsformanden, Forebyggelseskonsulenten og Kulturformidleren.
MÅL

Projektmål

Procesmål

Projektmål:

Målet er at få skabt et centralt og fælles mødested for Lyngbyen. Et sted som er med til at løfte afdelingens image og attraktionsværdi i forhold til resten af Gullestrup og som samler beboerne om fælles aktiviteter og værdier.

 

Procesmål:

At der sker en bred inddragelse af forskellige aktører i Lyngbyen og at udviklingen af huset sker i tæt samarbejde med Herning Kommune.
At der udarbejdes en realistisk forankringsplan. Herunder skal det afklares hvor den midlertidige placering af Byens Hus skal være.

SUCCESKRITERIER I 2011 bruger gennemsnitligt mindst 15 beboere huset dagligt.

I 2012 bruger gennemsnitligt mindst 25 beboere huset dagligt.

 

I 2011 bruger mindst 10% af beboerne i Lyngbyen Byens Hus på forskellige tidspunkter af en måned.

 

Mindst 80% af borgerne i Lyngbyen kender “Byens Hus” 2012 og 40 % ved, hvad der sker i huset.

 

Stort set alle nationaliteter i Lyngbyen tager del i brugen af “Byens Hus” ved projektperiodens afslutning i 2012.

 

Inden udgangen af 1. halvår 2012 er der udarbejdet en forankringsplan.

UDFORDRINGER At der findes en holdbar ramme omkring Byens HUS til perioden efter afslutningen af helhedsplanen fra 2013 og frem.

At få skabt cafeen på et holdbart grundlag.

At tilvejebringe de nødvendige midler til realiseringen af Byens HUS, hvis huset ikke skal ligge permanent i bestående lokaliteter i afdeling Lyngbyen.

BEMANDING Projektleder: Kulturformidler

Hhv. Frivilligleder og Forebyggelseskonsulent er medprojektledere. Opgaverne fordeles mellem disse 3 aktører.

SAMMENHÆNG TIL ANDRE PROJEKTER Familie- og beskæftigelsesprojektet

Ungdomsrådet i Gullestrup

Lommepengeprojektet

Busvenner

Kulturarrangementer

Formidling

Det er en aftale

TIDSPLAN/

MILEPÆLE

Placeringen af ”Byens HUS” er besluttet i 2010.

”Byens HUS” åbner senest den 01.03.2011.

BUDGET

 


Skriv et svar

Calendar

september 2020
M Ti O To F L S
« aug    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi
belstaff lederjacke canada goose outlet duvetica jacke moncler jacke duvetica damen canada goose sale woolrich parka damen duvetica herren woolrich parka woolrich parka herren woolrich outlet parajumpers outlet canada goose damen duvetica mantel belstaff sale moncler jacke herren canada goose deutschland
nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi