Lokalrådets årsmøde – fredag den 28.05.2021 kl. 18.00

Fremmødte: Bestyrelsen (minus Bo) og ca. 70 (tjek af coronapas)

Gitte Hovmark bød velkommen og forklarede hvad Lokalrådet står for og er talerør for.

1. Valg af dirigent. Bent Christensen blev valgt.

2. Lokalrådets beretning. Beretningen tager udgangspunkt i indkaldelsen til mødet og et slideshow på storskærm.

2.1 Etablering af Holing Sø v/Jørn Vedel. Etableringen er rykket frem til 2023-2025. En fritids-sø med stier og vandaktiviteter. Det er salg af grunde ved og omkring søen, der betaler for etableringen. Der er dog indsigelser fra ornitologer mod søen. Der arbejdes på en løsning.

2.2. Iflg. kommuneplanen (2021-2032) er der mulighed for salg af parcelgrunde syd for den nye Løvbakkevej. Iflg. planen er det først i 2028, men Lokalrådet arbejder for at rykke det frem til evt. 2022.

Området syd for Violens Kvt., døbt Smørblomstens Kvt., har ligget stille længe, men det ser nu ud til, at der er en ny aktør i spil. Den nordligste del op mod Violens Kvt. skal være parcelhusgrunde og længere mod syd kan der være punkthuse i max 2 etager bygget i mursten. Der kan være tale om ca. 150 ny boliger af forskellig størrelse.

2.3. Vesterholmvej trænger til en udvidelse. En ny vej, parallel med og nord for Vesterholmvej var på tale (kaldet Østerholmvej). Den bliver nu gentænkt, så der laves et nyt forslag der ikke kommer for tæt på Gullestrup og det smukke engareal fra Gullestrup og sydpå.

2.4. Ved Løvbakke Naturcenteret bliver der etableret vandværk og boringer, da vandet heromkring er noget af det reneste man kan finde i miles omkreds.

Løvbakke skoven skal udvides, både fordi det er et velbesøgt stykke natur, og fordi det er godt for grundvandet. Men helt præcist hvordan/hvor bliver der truffet beslutning om til september.

2.5. Daginstitution og skole. Jan Kjellstrøm og Mette Yding, fortalte om ombygning af børnehaven (Meldgård) og om ombygning/renovering af skolens indre til en mere moderne og funktionel indretning.

Børnehaven Meldgård bygges sammen med en ny vuggestue, og der bliver plads til flere børn. De får hver deres indgang. Berammet til at være på plads i slutningen af 2022.

Legepladsen og specialklassen på Ll. Østergård flyttes til skolen.

2.6. Mette Skærbæk fortalte om ”Gang i Gullestrup”, som faktisk drejer sig om at gå. Gruppen startede op den 8/4 og har i løbet af den korte tid 135 medlemmer. Hver tirsdag kl. 17.00 mødes man ved multibanen og derfra går man med på en kort tur, ca. 3-4 km eller en lang tur, ca. 6-7, og man går aldrig alene! Men der er mulighed for at lave andre ture. Evt. kortere, for gangbesværede eller med indbygget aktiviteter.

2.7. Søren Vinther fortalte at Sahlholtvej skal renoveres i år 2022, men udformningen med chikaner er ikke på plads, så dér er en mulighed for at få medbestemmelse. Han opfordrede til at melde ind hvis der var gode ideer.

Desuden bliver fortovet langs med, også renoveret. Jørn Vedel vil foreslå, at forsøge at få projektet til at omfatte det manglende fortov mellem skolen og kirken

2.8. Jan Kjellstrøm fortalte kort om forlægningen af Trælundvej. Den nye vej bliver med anbefalet makshastighed på 30 km og med lyskryds ved Revlingens Kvt. (fortsættelse fra 1. lyskryds og nordpå). Den gamle vej bliver delvis spærret således at trafikken (bl.a. fra Sunds) bliver dirigeret hen hvor det ønskes.

2.9. Gitte Hovmark fortalte om indsigelserne vedr. nye skoledistrikter for Tjørring og Gullestrup. Indsigelserne blev taget til efterretning og der blev lavet en mere fornuftig deling mellem distrikterne.

2.10. Stefan Lindholt fremlagde planerne for MTB spor i Gullestrup. Ca. 1200 røde flag i vores skovområder mv. markerer den rute der bliver anlagt. 5 deltager i kursus som sporbyggere. Ruten bliver på ca. 10 km for alle, dog med sløjfer af større sværhedsgrad. Der cykles altid MED uret, så fodgængere bør gå modsat for at de aktive kan vige for hinanden.  

2.11. Jørn Vedel tager sig af emnet ”Dagligvarebutik”. Der er endnu ingen aftale på plads. En sådan butik kræver

  • Den ny vej
    • Lyskryds
    • Plads til 1500 kvm
    • Gerne flere butikker/liberale erhverv på pladsen

Byrådet går aktiv ind for opgaven, og snart er alle punkter opfyldt og der skal trafik igennem.

2.11. Gitte Hovmark viste billeder af evt. fremtidige klimasøer på engen mod byen, omkring Herningholm Å. Det er dog ikke med i nogle planer endnu.

”Beretningen” blev godkendt.

Deltagerne spurgte bl.a. til muligheden for at forskønne containerpladsen på hjørnet af Gullestrupvej/Revlingens Kvt. og til vejen fra det nye lyskryds og til skolen. På stykket fra det nye lyskryds og til skolen anlægges en form for torv, som begrænser antallet af gennemkørsler.

3. Regnskabet blev fremlagt af Bent Christensen (Bo var fraværende) og det blev godkendt.

4. Ingen indkomne forslag.

5. Kontingent blev vedtaget uændret kr. 100.

6. Valg til bestyrelse – Bo Bertelsen og Søren Vinther på valg. Modtog begge og blev genvalg uden andre opstillere.

Alle 4 suppleanter modtog og blev genvalgt uden andre opstillere.

7. Revisor, Bent Christensen, og suppleant Bent Larsen modtog og blev genvalgt.

8. Eventuelt. Der er ikke noget under eventuelt.

Referent Rie Nielsen, 1/6-21


Category: Lokalt

About the Author


Comments are closed.

Calendar

september 2023
M Ti O To F L S
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi
belstaff lederjacke canada goose outlet duvetica jacke moncler jacke duvetica damen canada goose sale woolrich parka damen duvetica herren woolrich parka woolrich parka herren woolrich outlet parajumpers outlet canada goose damen duvetica mantel belstaff sale moncler jacke herren canada goose deutschland
nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi