Kunstfærdige vimpler i Gullestrup

 

Mange kreative kvinder og flittige hænder var samlet i Hallens kantine mandag den 13. august.

 

Et projekt af de lidt større har slået rod, og måske kan det vokse sig endnu større og brede sig vidt omkring. I hvert fald har en original ide fået forbløffende stor opbakning fra lokale kvinder.

 

Edna Thusing er idekvinden bag. Hun fortæller at hun oprindelig har ideen fra en kunstner der holdt foredrag på Herning Billedskole, som havde lavet et lignende projekt i Lave. Ideen går i al sin enkelthed ud på at samle forskellige stykker stof ind, hos så mange beboere i Gullestrup som muligt. Disse stykker stof klippes og syes til vimpler af samme størrelse, som dernæst sættes på et langt rødt bændel. Hvis stoffet har en historie skal den med, for så er det netop at vimplen bliver helt unik. Der kunne være stof fra farmors tørklæde, gardiner fra børneværelset, skjortestof fra Gambia, studie tidens lilla ble, ja, kun fantasien sætter grænser.

Edna Thusing, idékvinde

 

Edna synes så godt om ideen og mente straks at det ville passe så fornemt til Gullestrup. Hun fremlagde ideen til et kvindenetværksmøde og fik positive tilkendegivelser og dermed for alvor blod på tanden.

– Det var en lille ide der voksede sig stor, siger hun og tilføjer, at den kan udvides som man har lyst til.

Lyst og fremtidsmuligheder ser Edna for sig med masser af vimpler og fremvisninger. Begejstret fortæller hun at det kunne være morsomt, om man kunne sige:

– Aj, nu er der nye tilflyttere, dem skal vi over til og se om de vil med.

 

Projektet har så oveni søgt midler fra Aarhus Kommune, projekt Rethink, som på grund af ambitionerne om at blive Europas Kulturhovedstad i 2017, har stillet en kvart million til rådighed for projekter i nabolaget. Og det lykkedes så ”Gullestrups Kunstremse” at få tildelt kr. 10.000 som bl.a. skal bruges til et montre til den færdige vimpel remse.

 

De ca. 18 fremmødte kvinder denne mandag aften, fik ret hurtigt tildelt arbejdsopgaver af Hanne Kjær som er én af tovholderne på projektet. Symaskinerne snurrede og røde bånd i metermål blev strøget. Herefter var der andre der tog over og med knappenåle satte de færdigsyede vimpler på båndet. Lene Lykke sad som ene kvinde og førte de håndskrevne historier over i edb, og hæftede  historiesedlerne sammen med et lille stykke stof, så man kunne finde den tilhørende vimpel.

Det er tanken, at lave en slags logbog med billede og historie til hver af vimplerne.

Så skal der syes.

 

Blod, sved og tårer

Blev det ikke, men nålene var stramme at sætte i, saksene skarpe, strygejernene varme og symaskinerne hurtige.

Blod, sved og tårer

Er en mandeting, men ikke her. De mænd der var mødt op, stod i den sene aftensol og nød indholdet af en stille pilsner.

Hvis der havde været fifty-fifty kønskvoter forbundet med projektets tilblivelse, så var projektet aldrig blevet til noget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


About the Author


Comments are closed.

Calendar

september 2023
M Ti O To F L S
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi
belstaff lederjacke canada goose outlet duvetica jacke moncler jacke duvetica damen canada goose sale woolrich parka damen duvetica herren woolrich parka woolrich parka herren woolrich outlet parajumpers outlet canada goose damen duvetica mantel belstaff sale moncler jacke herren canada goose deutschland
nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi